Allmänna villkor

1. Allmänt

1.1

Dessa allmänna villkor (“villkoren”) gäller när Du som konsument (“Du”) gör en beställning via Villavägen.se. Avtal ingås mellan dig och Villavägen, organisationsnummer 32 92 56 34. Företaget har sitt säte i Nyborg. Företagets postadress är Slipshavnsvej 12, 5800 Nyborg, Danmark. Önskar Du komma i kontakt med Villavägen, skicka ett mail till info@villavägen.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort. Du kan även ringa oss på +45 28 73 00 30.

1.2

För att kunna beställa på webbplatsen måste Du ha fyllt 18 år. Villavägen accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Villavägen förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.3

Webbplatsen, samt allt innehåll på denna, ägs av Villavägen eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Villavägen.

 

2. Avtal och beställning

2.1

För att kunna göra ett köp via webbplatsen måste Du acceptera villkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder Du dig att följa villkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Villavägens integritetspolicy.

2.2

När Du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner Du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Om Du inte mottagit denna inom en timme alternativt om något är fel i orderbekräftelsen, ombeds Du omedelbart kontakta oss på info@villavägen.se.

 

3. Priser och betalning

3.1

Vid beställning via webbplatsen gäller de priser som anges på webbplatsen. Priset vid tidpunkt för beställning, är det gällande priset för köpet. Priser anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Priserna inkluderar ej betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.

3.2

Vi reserverar oss för tryckfel, felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

3.3

Vi erbjuder betalning med kort och Apple Pay. Vi accepterar följande korttyper: Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Debit, Maestro.

3.4

Vid betalning med elektroniskt betalkort dras beloppet först när produkterna är skickade. Betalning sker via en säker och krypterad SSL-förbindelse (Secure Socket Layer). Detta betyder att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

3.5

När Du handlar med ett betalkort förbehåller vi oss rätten till att kontrollera om de personliga uppgifterna som uppgivits är korrekta. Vi kan när som helst minska det betalda beloppet – om t.ex. en produkt är utsåld eller inte önskas. Av säkerhetsmässiga orsaker kan vi aldrig höja det godkända beloppet.

 

4. Leverans och transport

4.1

Ditt paket skickas med GLS/Schenker till önskat postombud. Villavägens normala leveranstid är 3-7 arbetsdagar. Då nästan alla Villavägens produkter produceras vid beställning, så kan längre leveranstid förekomma vid utförsäljning, högtider eller liknande, alternativt om varan ska målas.

4.2

Villavägen erbjuder gratis frakt vid köp över 799 kr. För beställningar under denna summa tillkommer en fraktkostnad på 100 kr.

4.3

Villavägen ansvarar inte för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

 

5. Ångerrätt

5.1

Vid köp av varor på webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Det innebär att Du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Villavägen inom 14 dagar från det att Du har tagit emot beställningen.

5.2

Ångerrätten gäller ej för specialtillverkade produkter, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel. Detta betyder att de varor som produceras vid beställning, antingen genom att de ska målas, ändras på design/storlek eller genom att lägga till namn, text, m.m. inte är möjliga att ångra eller returnera.

5.3

Om Du vill ångra köpet ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till info@villavägen.se. Du måste ange ditt namn, adress, e-postadress och annan relevant information (t.ex. ordernummer och namn på den produkt som avses. Denna information måste framgå klart och tydligt.

5.4

Vid utövande av ångerrätten står Du för returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt inkommit till Villavägen. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Observera att vi ej tar emot paket skickade med efterkrav.

5.5

Returen ska sändas till:
Villavägen.se
Att: Alex Vogn
Sliphavnsvej 12
5800 Nyborg, Danmark

5.6

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. Vi återbetalar ej leveranskostnader.

5.7

Villavägen betalar tillbaka beloppet inom 14 dagar från det datum vi tog emot ditt meddelande om utövande av ångerrätten. Villavägen får vänta med återbetalning tills dess att vi tagit emot returen eller Du har visat ett inlämningskvitto för att styrka att varan sänts tillbaka. Återbetalningen sker alltid via samma betalsätt som Du använde vid den ursprungliga transaktionen, om vi uttryckligen inte kommit överens om något annat

6. Reklamation och klagomål

6.1

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle varan ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

6.2

Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till info@villavägen.se. där Du anger ditt namn, adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Observera att Du alltid måste kontakta Villavägen för ett godkännande innan Du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

6.3

Om Villavägen inte lyckas åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta varan i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer efter uppvisade av kvittens av försändelsen. Observera att vi ej tar emot paket skickade med efterkrav.

6.4

Reklamationen ska sändas till:
Villavägen.se
Att: Alex Vogn
Sliphavnsvej 12
5800 Nyborg, Danmark

6.5

Villavägen förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer Villavägen riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden.

 

7. Produkter

7.1

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

7.2

Villavägen tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av varan.

 

8. Ändringar av villkoren

Villavägen förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i dessa villkor. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen. Villavägen rekommenderar att Du regelbundet håller dig uppdaterad på webbplatsen för att bli varse om eventuella ändringar.

 

9. Tillämplig lag och tvist

9.1

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Villavägens kundtjänst.

9.2

Om tvist inte kan lösas i samförstånd med Villavägens kundtjänst, kan Du som kund vända dig till ARN. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan Du lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister. Vid eventuell tvist följer Villavägen beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

9.3

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras enligt punkt 9.2 ovan eller i sista hand av allmän domstol.